/  2
عنوان : سخنرانی مهندس ماجد مری پور پیش از خطبه های نماز جمعه شهرستان هویزه درباره شیوع بیماری كریمه كنگو
 ۱۳۹۶/۰۳/۲۲

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان هویزه  مهندس ماجد مری پور مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان هویزه در مراسم عبادی سیاسی نماز جمعه 19 خرداد درباره شیوع و نحوه پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو سخنرانی کرد .

مهندس مری پور گفت : بیماری تب خونریزی‌دهندهٔ کریمه کنگو (CCHF) هر ساله در ایران، به خصوص وقتی که هوا گرم و فعالیت کنه‌ها زیاد می‌شود، شیوع می‌یابد، این بیماری بومی است و نمی‌توان گفت که فقط مخصوص امسال است    و  ویروس بیماری تب کریمه کنگو در طبیعت پایدار است و براساس شواهد علمی قابل حذف نیست بنابراین صاحب‌نظران جهانی برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری بر آموزش عمومی تأکید دارند .  کسانی که بر اثر این بیماری فوت می‌کنند افرادی هستند که دیر به پزشک مراجعه می‌کنند، توصیه ما به مردم این است که در چنین فصلی اگر علائمی شبیه سرماخوردگی پیدا کردند، آن را دست کم نگیرند و سریع به پزشک مراجعه نمایند؛ اگر فرد در مراحل نخست بیماری به پزشک مراجعه کند احتمال درمان او بسیار زیاد است ولی زمانی که به مرحله خونریزی بیماری می‌رسیم امکان نجات بیمار بسیار کاهش می‌یابد .

بیماری تب کریمه را کنه‌ها معمولاً از یک دام به دامی دیگر منتقل و دام‌ها را آلوده می‌کنند، دام نیز هیچ علائمی از آلودگی ندارد و اگر در مرحله‌ای که ویروس در بدن دام است، کشتار انجام شود ترشحات آن می‌تواند برای فردی که در معرض دام قرار دارد، خطرناک باشد .

در ادامه مری پور به ساکنان روستاهای شهرستان گف:  اگر در روستاها حضور دارند سعی کنند در محل‌هایی که دام وجود دارد اسکان پیدا نکنند و مراقب باشند که کنه وارد بدنشان نشود؛ بدنشان را به دقت بررسی و از لباس‌های رنگ روشن استفاده کنند که اگر کنه‌ای روی لباسشان بود به راحتی بتوانند آن را مشاهده کنند .

دامداران نیز به طور مرتب به سمپاشی دام‌های خود ادامه دهند تا بتوانند کنه‌ها را از بین ببرند همچنین اگر فردی از اعضای یک خانواده بیمار شد، او را سریع به بیمارستان برسانند و افراد سالم با ترشحات بیمار تماس نزدیک نداشته باشند، با او هم غذا نشوند، همچنین پرنسل بیمارستان موارد ایمنی را در ارتباط با این بیماران کاملاً رعایت کنند مثلاً اگر تزریقاتی انجام می‌دهند حواسشان جمع باشد که سرنگ آلوده اتفاقی با بدن خودشان تماس پیدا نکند .

مدیر شبکه بهداشت با تاکید بر اینکه افراد باید از تماس مستقیم با کنه‌ها جدا پرهیز نمایند، تصریح کرد: از مردم درخواست می‌کنیم به هیچ وجه کنه‌ای را که روی بدن دام هست با دست جدا نکنند، به محض اینکه روی بدن دام کنه مشاهده کردند مبادرت به سمپاشی نمایند؛ همچنین کسانی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند با مسائل ایمنی فردی را رعایت نمایند و هنگام کشتار حتماً از دستکش و عینک استفاده کنند .

مری پور تصریح کرد: برخی سلاخ‌ها عادت دارند هنگام کشتار چاقوی خونی را در دهان خود قرار می‌دهند که از آنان می‌خواهیم اکیداً از این کار خودداری کنند، ضمن اینکه لاشه‌هایی که در کشتارگاه کشتار می‌شود باید قبل از اینکه به دست مصرف کننده برسد حداقل ۲۴ ساعت در اتاق سرد و در دمای 1 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود تا طی این مدت اگر ویروسی در لاشه دام است، از بین برود .

وی گفت: لاشه‌هایی که به شکل غیرمجاز در معابر و منازل کشتار می‌شوند و این مرحله را طی نمی‌کنند، می‌توانند برای سلامتی انسان‌ها مضر باشند .

برای اطمینان بیشتر ، مردم میتوانند  بعد از خرید گوشت تازه و قبل از مصرف  آن به مدت 24 ساعت در طبقات یخچال با درمان 2 الی درجه سانتیگراد نگهداری کنند .